poludniowcy do smazenia z reguly uzywaja oliwy z wytlokow (pomace olive oil) na ktorej podobno mozna smazyc a extra virgin na zimno. przynjamniej taka byla stara zasada. ja zaobserwowalam ze w sumie daja jedna i te sama do wszystkiego co nie jest za zdrowe, ale to chyba z lenistwa @@-)
[...] niedziałającej wagi. Wczoraj pokazała mi 138kg. Więc pozbyłem się jej jak dżentelmen. Potem posprzątałem podłogę i zamalowałem ślady na ścianie Nowa waga pokazała tyle. Mam parę pytań. Jaki macie stosunek do smażenia (oliwa z oliwek, pierś, bez panierki) Oraz jak sprawa wygląda z przyprawami ? sól czosnek papryka curry itd ? Pozdrawiam.
dlaczego oliwa z oliwek jest lepsza od oleju do smażenia? kupiłem tanią oliwę, proporcje tłuszczy (nasyconych/jedno/wielo) ma podobną do mojego oleju. i który tłuszcz jest zdrowszy, jednonasycony czy wielo? Zmieniony przez - rush comes w dniu 2009-06-02 01:15:37 Zmieniony przez - rush comes w dniu 2009-06-02 01:15:57
[...] pomidorowa i rosół lub z kapusty - jasne masa na rosole i wódka to tego! Pić 2 litry wody dziennie, kawa i herbata - nie słodzić, herbata "najlepiej" zielona Do smażenia używać oliwę/dużo oliwy - smalec/olej palmowy Można jeść wędliny ale w małych ilościach - tutaj się zgodzę nie wiadomo co w tym siedzi Do zupy można dodać 1 łyżkę [...]
wystarczy, że weźmiesz trochę i wysmarujesz chusteczką na patelni. Ile tam będzie tego fatu? 1g. Tylko do smażenia. Kiedyś tak kulturyści robili, jak nie było Pamów i innych...kropla kujawskiego i rozmarowanie chusteczką higieniczną
[...] 4200-6300mg * laurynowy (C12:0) - 420mg Sposób użycia: stosować jako składnik pożywienia, np.jako dodatek do surówek, nie spożywać oleju na pusty żołądek oraz nie używać do smażenia; przez pierwsze 3 dni - 0.5łyżki stołowej, następnie podwajać dawkę co 3 dni aż do osiągnięcia odpowiednich dawek zależnych od masy ciała: <70kg - 1 łyżka stoł. * [...]
[...] kefir najlepiej 0% jeśli go nie ma to jogurt nat.Głupio się przyznać ale nie umiem wyliczyć gramatury mięsa na dany posiłek i węgli, omletów nie robię bo nie mam patelni do smażenia bez tłuszczu. Z tego co zrozumiałam to żadnego ryżu, makaronu tylko mięso lub ryba z warzywami oprócz śniadań. Jeśli chodzi o ćwiczenia to co akiś czas je zmieniałam [...]
Rion, ja wiem, w ogóle nie smażę, a jak muszę to na ryżowym lub maśle klarowanym... Ale przetłumacz to mojej mamie, bo dziś jadłam "jej" obiad... miała upiec schab, potem humor jej się zepsuł i w końcu kotlety :-/ Ale fak faktem, że na niektórych oliwach z oliwek jest napisane, że do smażenia, bo zimnotłoczona itd.
Iskra, kurczę nie chce mi się szukać, bo to w Lejdisowej kuchni na x stronie ;p 30g mąki z ciecierzycy, jajo i woda do konsystencji + przyprawy wedle uznania (ja dałam curry). + jakiś olej do smażenia (:
[...] totalnego nie wiem czego ale mam zaraz po nich wzdęcia więc niezbyt chce te probiotyki. Oliwe z oliwek zakupiłam dodam łychę dziennie. Olej kokosowy mam rafinowany do smażenia. Co do lnianego czytałam że dla osób które mają tendencje do odkładania w biodrach to niezbyt jest polecany. Wiem że suple do guzik warte i chemia ale wiecie tak [...]
[...] proporcje dałam, ale około: 2-3 białka jaj, 1 żółtko, 10-20g WPC lody wanilowe + na polewę trochę WPC trufla kokosowa. odrobina proszku do pieczenia olej kokosowy do smażenia ew. trochę wody/mleka no i coś do środka w moim przypadku było to masło orzechowe :-) 1.białka ubijam na sztywno 2. dorzucam żółtko/żółtka (jak tam komu pasuje:-) ) [...]
chodziło mi czy jakies gotowe sałatki warzywne kupujesz czy oddzielne produkty. z jakies firmy brokuly ? tylko nie te syfskie do smazenia z tluszczem co są paszport polsatu ? Em ile opakowanie tej czerwonej herbaty kosztuje ?
1. Jaką część oleju wykorzystanego do smażenia wliczać do bilansu? 2. Ile kcal ma bułka wieloziarnista? (z Kauflandu) Zmieniony przez - Avenger Daxll w dniu 2014-06-02 21:55:10
[...] gazę). Po nocy w lodówce rozdzieliło się coś bardzo białego od czegoś mniej białego. Domyślam się, że mleczko rozdzieliło się na olej i wodę (olej u góry). Ten niby olej miał konsystencję twardego masła, w palcach od razu się topił. Teraz pytanie - czy ten "olej" nadaje się do smażenia i jest to to samo co sklepowy olej kokosowy nierafinowany?
no zależy właśnie jaka ilość :) i jak długie to smażenie jak do posmarowania samego no to żadna różnica jak więcej to bym się spierał akurat kujawski to głównie jednonienasycone kwasy więc do smażenia ok ,ale smaż np. na lnianym :D teraz